به همت مرکز علمی کاربردی قطعهسازان میثاق
استارتآپ طراحی و ساخت اگزوز خودرو شاهین SP 100 برگزار شد
رویداد شتاب «طراحی و ساخت اگزوز خودرو شاهین SP 100 » در مرکز علمی کاربردی قطعهسازان میثاق پنجشنبه نهم بهمن ماه سال جاری برگزار شد.
علم و فناوری- امیدبانوان؛ در این آئین دکتر «فرزانه سادات رضوی» ریاست مرکز جامع علمی کاربردی قطعهسازان میثاق ضمن عرض خیر مقدم به مدعوین و گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم مهندس «علی فراهانی» بنیانگذار این مرکز و تشکر از حمایتهای ریاست مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی البرز دکتر «پیمان دانش کار آراسته» و مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت تولیدی تحقیقاتی قطعهسازان میثاق و رئیس هیات مدیره شهرک صنعتی سیمین دشت، «محمد فراهانی» اظهار داشت: مرکز جامع علمی کاربردی قطعهسازان میثاق از سال ۱۳۹۳ در شرکت صنعتی سیمین دشت و تحت نظارت مرکز جامع دانشگاه علمی کاربردی استان البرز آغاز به کار کرده است.
وی با بیان اینکه اولین رویداد شتاب در این مرکز در سال ۱۳۹۸ برگزار شد، اظهار داشت: خوشبختانه بسیاری از طرحهای ارائه شده در آن رویداد به تجاریسازی منتج شد و انگیزه قویتری برای برگزاری دومین رویداد شتاب را فراهم کرد.
رضوی ادامه داد: این رویداد که با محوریت ساخت اگزوز خودروی شاهین SP 100 برگزار شده است، افق و چشمانداز وسیع و روشنتری را پیش روی پژوهشگران ترسیم کرده است.
وی در پایان بیان داشت: با توجه به اینکه این مرکز در مجاورت شهرک سیمین دشت قرار گرفته است که خود از مراکز مهم صنعتی استان البرز محسوب میشود، امیدوار هستیم حوزه برگزاری این رویداد منجر به همافزایی بیشتر و رفع نیازهای مهم پژوهشی و صنعتی شهرک صنعتی سیمین دشت شود.
مهمترین دستاورد رویدادهای شتاب: ارتباط دوسویه میان پژوهشگران و ایدهپردازان
«مصطفی یوسفی» معاون علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز نیز در این مراسم، در قالب ارتباطی مجازی اظهار داشت: امروز جامعه به علمی نیاز دارد که کاربردی و منتج به مهارت شود. زمانی نه چندان دور دانشگاه از صنعت فاصله گرفته بود که دانشگاه جامع علمی کاربردی با حضور پر رنگ خود در مهارتآموزی این ضعف را از بین برد و با تقویت ارتباط میان صنعت و دانشگاه بار دیگر اثبات کرد که هر چقدر دانشجویان و اساتید به تجربی کردن علم بپردازند، باعث ارتقاء بیشتر جامعه و رفاه شهروندان خواهند شد.
یوسفی ایجاد ارتباط موثر دوسویه بین سرمایهگذاران و صنعتگران، ایدهپردازان و پژوهشگران چه از داخل مراکز جامع علمی کاربردی و چه خارج از این مراکز را یکی از دستاوردهای مهم برگزاری رویدادهای شتاب عنوان کرد و اظهار داشت: این ارتباط دو سویه برد - برد سبب رفع مشکلات بسیاری در حوزه صنعت خواهد شد.
معاون علمی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان البرز با بیان اینکه البرز بیشترین رویدادهای شتاب را در کل کشور در موضوعات مختلف برگزار کرده است، ضمن تشکر از مرکز آموزش علمی کاربردی قطعهسازان میثاق که اینک در اگزوزسازی پیشگام شدند، گفت: هر یک از مراکز دانشگاه علمی کاربردی در حوزه تخصصی خود به برگزاری چنین رویدادهایی پرداخته که بسیاری از آنها به تجاریسازی منتج شده است.
رویدادهای شتاب پیوند دهنده صنعت و دانشگاه
در ادامه این برنامه «فریدون نصیری» مدیر اجرای سازه گستر سایپا و مدیر اجرایی پروژه ملی خودروی شاهین نیز به بیان سخنانی پرداخت و ضمن تشکر از حضور موثر قطعهسازان میثاق در فرآیند شکل گیری طراحی و ساخت اگزوز خودرو شاهین اظهار داشت: بسیار جای افتخار دارد که دانشجویان ما با کنار گذاشتن حفظیات و مسائل تئوری به سمت تجربی کردن علم حرکت کردهاند.
وی با بیان اینکه برگزاری چنین استارتاپهایی در رشد صنعتی جامعه بسیار موثر است، افزود: دانش پژوهانی که در دانشگاه هستند شاید چندان از آنچه که به واقع در صنعت در حال رخ دادن است، آگاه نباشند. لذا، برگزاری چنین استارتاپهای باعث میشود که علاوه بر افزایش آگاهی پارامترهایی را که در کلاس آکادمیک یاد میگیرند در عمل اجرایی کنند.
وی با اشاره به این مهم که برگزاری چنین رویدادهای علمی علاوه بر به روزسانی علم و تجربهاندوزی سبب تقویت پل ارتباطی بین علم و صنعت خواهد شد از این رویدادها به عنوان پلی محکم بین صنعت و دانشگاه یاد کرد.
وی افزود: در چنین رویدادهایی است که تجربه پیشکسوتان با علم نسل جوان در هم میآمیزد و سبب رشد اقتصادی و گردش چرخهای اقتصادی کشور میشود.
وی با تاکید بر استمرار در برگزاری چنین همایشهایی چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری البته با رعایت پروتکلهای بهداشتی گفت: برگزاری چنین همایشها و استارتآپهایی به خصوص در مراکزی که در دل صنعت جا دارند، سبب نوآوری و به روزرسانی دانش و تجربه دانشپژوهان و صنعتگران خواهد شد.
وی در تشریح حمایت شرکتهای بزرگی نظیر سایپا از چنین رویدادهایی اظهار داشت: وظیفه و رسالت ما این است که به دانشپژوهان نقاط روشنی از مسیری که در حال علمآموزی و کسب مهارت هستند را نشان دهیم تا با رویکرد بهتر و عمیقتری سیلابسهای درسی را فرا گیرند تا تمرکز خود را بیشتر روی مباحثی بگذارند که یادگیری آنها هم به درد خودشان میخورد و هم در صنعت کارآیی بیشتری دارد.
کدخبر: 4219